неделя, 1 април 2012 г.

Рибеното масло предпазва от рак на гърдата.


Лечебните свойства на рибеното масло са отдавна известни, а редица научни изследвания доказаха за благоприятното му въздействие върху редица здравословни и психични проблеми.

Последното проучване върху свойствата на рибеното масло показва, че жените, които редово приемат рибено масло са по-малко застрашени от развитие на рак на гърдата. В изследването са взели участи е здрави жени на възраст между 50 и 76 години.

След анализ на връзката между риска от  онкологичното заболяване и хранителните навици, учените стигнали до извода, че при жени, които редовно консумирали риба или приемали рибено масло под формата на добавки, писка от рак на млечната жлеза е с 32% по-малък.

Предполага се, че антитуморният ефект на рибеното масло се дължи на високото му съдържание на омега-3 и омега-9 мастни киселини.

Изследването категорично показва, че редовния прием на рибено масло чрез храната или под формата на добавки, може да бъде ефективно средство за намаляване на риска от рак на гърдата при жени. Изследователите препоръчват рибеното масло да бъде включено в здравословния хранителен режим на всички, не само на жените.

Добави в Svejo

Няма коментари:

Публикуване на коментар